Festmad i 70'erne

Festmad i 70’erne

Når vi tænker tilbage på festmaden i 70’erne, kommer der mange farverige og ikoniske retter frem, der var populære på dette tidspunkt. 70’erne var præget af både hjemmelavet madlavning og spændende nye madtrends. Lad os udforske nogle af den mest mindeværdige festmad i 70’erne.

1. Beef wellington: Elegant og imponerende

Beef Wellington var en klassisk festret i 70’erne. Denne imponerende ret består af mørt oksekød indpakket i butterdej sammen med svampe og krydderier. Beef Wellington blev ofte serveret ved festlige lejligheder og var kendt for sin elegante præsentation.

2. Kogt skinke med ananas

Kogt skinke med ananas var en populær festlig hovedret i 70’erne. Skinken blev ofte glaseret med brun farin og syltede ananasringe og serveret med kartofler eller ris.

3. Fondue: Socialt og sjovt

Fondue var en stor kulinarisk trend i 70’erne. Ostefondue, hvor man dyppede brød og grøntsager i smeltet ost, var særligt populært. Chokoladefondue med frugt og kiks var også en hit som dessert. Fondue skabte en sjov og social atmosfære ved bordet.

4. Coq au Vin: Rustik og velsmagende

Coq au Vin, en fransk ret med simret kylling i rødvinssauce med svampe og løg, var en favorit til festlige middage i 70’erne. Denne ret var fyldig og smagfuld og blev ofte serveret med kartoffelmos eller ris.

5. Lækre salatbuffeter

I 70’erne var salatbuffeter populære til fester og sammenkomster. Der var forskellige salater som Waldorf-salat med æbler og valnødder, grøn bønnesalat med mandler, og gelésalater med frugt. Disse farverige og varierede salater var en vigtig del af festmaden.

6. Jello- og geléretter

Jello og gelé var uundgåelige på festbordet i 70’erne. Geléretter omfattede gelé-salater med grøntsager eller frugt, og der var også gelé-desserts som gelé-is eller lagkage.

7. Chicken Kiev: Fyldt og smørstegt

Chicken Kiev, hvor kyllingebryst blev fyldt med smør og urter, paneret og stegt, var en luksuriøs festret i 70’erne. Den sprøde ydre skjulte den saftige og smørfulde fyldning.

8. Æggesalater og pålæg

Æggesalater og forskellige pålæg var også almindelige på festborde i 70’erne. Æggesalater blev serveret som forret eller på sandwich, og pålæg som skinke, roastbeef og kalkun blev præsenteret smukt på fade.

9. Budding og dessertskåle

Budding og desserter i små skåle var populære dessertvalg. Chokoladebudding, vaniljebudding eller frugtcocktail i små glas var en sød afslutning på festlige måltider.

10. Desserter med flødeskum

Desserter med flødeskum var uundgåelige på festborde i 70’erne. Tærter og kager blev serveret med en generøs topping af friskpisket flødeskum.

Festmaden i 70’erne var fyldt med smag, traditioner og spændende nye retter. Disse ikoniske retter afspejlede tidens madtrends og har stadig en plads i folks hjerter og minder. Hvis du ønsker at genskabe denne nostalgiske madoplevelse, kan du overveje at tilberede nogle af disse klassiske retter og lade dine gæster opleve smagen af dette spændende årti.

Se også: Festmad i 80’erne

Scroll to Top